torsdag 2. mai 2013

Fem kategorier

Første bilde er collage. Jeg har lagt inn 5 ulike bilder i Photoshop lag på lag. 4 av dem brukte jeg blandt annet blur og dodge tool på. Til slutt la jeg på det femte bildet uten effekt. Interresepunktet er til høyre i det gylne snitt. Det er noen få horisontale linjer, men mest av de vertikale linjene. På grunn av redigeringen blir lyset kunstig.Jeg har lært å ha en "historie" på alle bildene. Bildene skal ha et interessepunkt og bakgrunnen skal helst ikke være for voldsom. Jeg tenker fortsatt på farger, men mest på selve komposisjonen. Har lært at det finnes utrolig mange måter å lage collage på


Blender: F6.7
Lukkerhastighet: 1/350
ISO: 200

Orignalene:
Et portrett som nærbilde. Bildet står i det gylne snitt. Jeg har gjort det som kalles selektiv fokusering. Å fokusere på hovedmotivet og la dybdeskarpheten i bildet være liten.Jeg har lært å ha en "historie" på alle bildene. Bildene skal ha et interessepunkt og bakgrunnen skal helst ikke være for voldsom. Jeg tenker fortsatt på farger, men mest på selve komposisjonen.

Blender: F1.4
Lukkerhastighet 1/1250
ISO: 100


Arkitektur. Bildet viser vindmøllen som interessepunkt. Linjene gjentar seg. Ved å bruke horisontalt format unngår jeg for mye av omgivelsene og fremhever høyden på vindmøllen. Lyset er naturlig.Jeg har lært å ha en "historie" på alle bildene. Bildene skal ha et interessepunkt og bakgrunnen skal helst ikke være for voldsom. Jeg tenker fortsatt på farger, men mest på selve komposisjonen.

Blender: F2.8
Lukkerhastighet: 1/2000
ISO: 100 
Her har jeg tenkt på bakgrunnen og prøvd å fått frem en naturlig væremåte. Enkel komposisjon med varmt lys. Øynene er interessepunktet. Bildet er behagelig og rolig for det er nesten bare horisontale linjer.Jeg har lært å ha en "historie" på alle bildene. Bildene skal ha et interessepunkt og bakgrunnen skal helst ikke være for voldsom. Jeg tenker fortsatt på farger, men mest på selve komposisjonen.

Blender: F4.5
Lukkerhastighet: 1/10
ISO: 200

Collage sammensatt av en fugl og to til bilder av blader. Bildet er ganske mørkt. Lyset kommer fra venstre .  Fuglen er i det gylne snitt. Her er det asymmetri og virker mer levende enn symmetriske bilder. En del diagonale linjer på bildet. Ved å bruke vertikalt format har jeg plass til mer luft, noe som gir bildet mer dynamikk.Jeg har lært å ha en "historie" på alle bildene. Bildene skal ha et interessepunkt og bakgrunnen skal helst ikke være for voldsom. Jeg tenker fortsatt på farger, men mest på selve komposisjonen.Har lært at det finnes utrolig mange måter å lage collage på.

Originalene:
Blender: F8.0
Lukkerhastighet: 1/350
ISO: 200
Blender: F8.0
Lukkerhastighet: 1/500
ISO: 200

Blender: F4.5
Lukkerhastighet:1/350
ISO:200
Jeg beskjærte bildet litt i Photoshop. Det var veldig overskyet, så lyset var svakt. Linjene er diagonale, men så lite at det føles mer behagelig å se på bildet sammen med de rolige fargene. Interessepunktet er de to vinduene over døren.Jeg har lært å ha en "historie" på alle bildene. Bildene skal ha et interessepunkt og bakgrunnen skal helst ikke være for voldsom. Jeg tenker fortsatt på farger, men mest på selve komposisjonen.

Blender: F8.0
Lukkerhastighet: 1/350
ISO: 200Dette og det neste bildet går under kategorien dyr. Jeg har ikke redigert noe her. Ideen var å få tatt et portrett av hunden uten at bakrunnen var mye i fokus. Mindre liv og bevegelse her enn hos hunden under på grunn av formatet og det rolige ansiktsuttrykket. Jeg har lært å ha en "historie" på alle bildene. Bildene skal ha et interessepunkt og bakgrunnen skal helst ikke være for voldsom. Jeg tenker fortsatt på farger, men mest på selve komposisjonen.

Blender: F6.7
Lukkerhastighet: 1/30
ISO: 200


Redigert bilde av hunden min. Bildet forteller at dette dyret har det kjek og leker.  Jeg justerte litt på fargene på photoshop for å gjøre bildet mer friskt og øke kontrastene. Komposisjonen er aktiv med vertikale linjer. Jeg har lært å ha en "historie" på alle bildene. Bildene skal ha et interessepunkt og bakgrunnen skal helst ikke være for voldsom. Jeg tenker fortsatt på farger, men mest på selve komposisjonen.

Blender: F6.7
Lukkerhastighet: 1/45
ISO: 200


Original

Jeg vil plassere dette bildet under kategorien portrett. Ideen var å ta mange ulike bilder ute på stranden også fikk jeg dette. Det er i det gylne snitt og bakgrunnen lager ikke mye støy heller. Lyset er naturlig og det varme lyset lager en kontrast mot havet /den blå genseren. Jeg har lært å ha en "historie" på alle bildene. Bildene skal ha et interessepunkt og bakgrunnen skal helst ikke være for voldsom. Jeg tenker fortsatt på farger, men mest på selve komposisjonen.

Blender: F6.7
Lukkerhastighet: 1/2000
ISO: 200

Samme bildet som jeg la ut i innlegget "sinnstemning" . Jeg liker komposisjonen, ideen og uttrykket på portrettet. Her er det skrålinjer, vertikale og noen få horisontale linjer. Noe som gjør komposisjonen rolig og livlig. Lyset er ganske jevnt. Jeg har lært å ha en "historie" på alle bildene. Bildene skal ha et interessepunkt og bakgrunnen skal helst ikke være for voldsom. Jeg tenker fortsatt på farger, men mest på selve komposisjonen.

Blender: F9.0
Lukkerhastighet: 1/320
ISO: 200


Original
Bildene har jeg tatt med Pentax kamera.

Nettsider jeg brukte:
http://www.fototips.no/index.php/ta-bedre-bilder
http://tinylittlepieces.com/blog/?cat=9

http://icefeather.blogg.no/fotoskolen.html

- Mathilde